miercuri, 4 aprilie 2018

FIII SI FIICELE CREATORULUI

Daca ati avea putere absoluta de a crea, voi ce ati face? Daca ati fi infinitul, cum v-ati manifesta? Daca ati cunoaste totul, oare asta ar fi suficient? Oare pictorul n-ar fi mai implinit daca ar picta pe panza, viziunea lui interioara, sau poetul de nu si-ar scrie in poeme “focul” sau mistuitor? Imaginati-va ca tineti intre doua degete un fir de papadie si cu incredere suflati in el pentru a va bucura de spectacolul pe care il ofera firicele desprinse din acesta, care zburda purtate de vant in imbratisarea suava a Soarelui.

Am folosit aceasta analogie pentru a intelege faptul ca, suntem firicele din Creator, scantei care aprind sensul vietii si il manifesta, suntem Fii si Fiicele Tatalui/Mamei Creator. Este cumva prea mult asta?! Este cumva imposibil sa credem asta?! Este imposibil sa credem ca putem crea si noi la randul nostru, intocmai cum o face Tatal/Mama Creator, sau Dumnezeu cum vreti sa-i spuneti?  Cine credeti ca ne-a luat aceasta putere? Creatorul nu face acest lucru. Nu de putine ori credem ca suntem atat de mici in comparatie cu Dumnezeu, cu Creatorul. De ce credem asta?! De ce credem asa tare in separare si micime? Oare iarba e separata cumva de planeta pe care creste, sau picatura de apa, de ocean? 

Ce din tine nu accepta acest Adevar? Ce din tine nu vede si nu simte ceea este evident? Am auzit semeni spunand ca, in aceasta lume fiecare-i pentru el, ca fiecare trage in dreptul lui si ceilalti nu conteaza, desi traiesc in aceiasi curte, tara, continent, lume, planeta…Este sanatoasa gandirea asta?!

Ce…planeta hraneste numai pe americani ci pe romani, nu? Ce… apa curge numai in SE Spaniei iar la rusi. nu? Ce…legumele si fructele se fac doar intr-o anumita parte a planetei? Cand va ganditi ca sunteti separati unii de ceilalti, mai bine v-ati imagina ca priviti planeta din Cosmos si v-ati gandi ca acolo intr-un punct anume traiti voi cu tot cu ceilalti, si exact pe aceiasi planeta, neseparati decat de niste granite imaginare. Exempele acestea sunt simple si sunt multe altele de dat. Ce ne facem sa credem ca, Scanteia Divina este in David din America, iar in Ion de la Ramasestii din Deal, nu???
Ce ne face sa credem ca Dumnezeu nu exista si intr-un animal, sau intr-un copac? De ce am limita potentialul creator al lui Dumnezeu, gandind si spunand anumite lucruri? Ce avem de castigat din asta?!

Niciodata nu este prea tarziu sa vedem adevarul!

Cristian


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu