duminică, 8 aprilie 2018

INVIEREA SAU ASCENSIUNEA SUFLETULUIInvierea lui Iisus Hristos a treia zi dupa relatarile scripturilor, are atat de multe simbolistici, insa ma voi opri la cele mai importante dintre ele, si anume – Invierea in duh a Omului, resetarea tuturor credintelor invechite, schimbarea din radacini a oranduirilor si obiceiurilor demult apuse.  

Faceti un exercitiu de imaginatie prin care sa vedeti ca omul este un proiect, un “proiect de suflet” al Creatorului sa-i zicem asa, un proiect in care A investit atat de multa Pasiune, Rabdare si Infinita Iubire. 
Ce-am face noi cu un proiect pe care-l socotim pierdut?! Probabil majoritatea l-ar arunca la gunoi in situatia in care proiectul era creionat pe o hartie, sau l-ar abandona urmand sa incepa altul in scurt timp. 

Acum priviti pe "ecranul mintii",  un om de stiinta care creeaza un robot si isi doreste atat de tare sa-l investeasca cu constiinta de sine, sa-l faca uman, capabil sa simta contemplare atunci cand priveste cerul, capabil sa simta bucurie atunci cand priveste copii jucandu-se si alergand prin iarba s.a m.d. In aceiasi masura Creatorul, a dorit sa se investeasca pe Sine in acest proiect magnific ale caror esentiale abordari erau infinitele posibilitati de a experimenta.  

Atunci cand Creatorul a observat ca proiectul sau “ bate pasul pe loc”, a venit cu o inovatie menita sa rearanjeze lucrurile - a decis sa re-aminteasca constiintei umane cum sa re-gaseasca drumul inapoi catre Gloria Divina. Creatorul a decis sa imbrace haina umana fara ca uitarea sa stearga identitatea divina si sa dea un exemplu viu de cum inseamna a fi traita viata, prin Iisus Hristos. 

Iisus Hristos in scurta sa calatorie pe acesta frumoasa planeta, a spart barierele Umanului, sau a dus acest frumos joc la un alt nivel, si anume, cel al constientizarii ca in acest vas uman, traieste Creatorul. Iisus nu vorbea oamenilor, el canta multimilor preocupate sa aduca muzica minunata a inimii sale iubitoare la unison cu inima lor, Iisus nu vindeca oameni, ci ii ajuta sa inteleaga ca sanatatea este Calea catre exprimarea divinului din fiecare, iar cand Iisus tacea, Creatorul mangaia fiecare fibra a fiintei cu Infinita Iubire. 

Spus altfel, Iisus a reusit sa transmute tesatura umana la o octava superioara, a dat impulsul de care inimile aveau nevoie pentru a se reactiva, pentru a se exprima ele insele intr-o deplina curgere si libertate. Prin exemplul sau divin, Iisus Hristos a ascensionat intr-o dimensiune inalta, a refacut legatura dintre vizibil si invizibil, a “cusut” cu lumina ranile unei Umanitati pierduta in propria ei uitare. 

Azi, noi suntem vii, in ciuda celor care doresc sa suprime cu buna-stiinta evolutia si adevarata istorie a Umanitatii. Azi, oamenii au aflat ca sunt lumina, deoarece constiinta colectiva a crescut. Dragilor, dupa cum spuneam si altadata, este necesar sa pastram lumina sau faclia interioara mereu aprinsa in inimile noastre. Azi, o data cu Christos, ai inviat si tu drag suflet! Te-ai trezit dintr-un adanc somn al uitarii de sine. Azi, nu numai ca ai aflat cine esti cu adevarat, dar ai decis sa radiezi lumina in jurul tau pentru a se uni cu alte lumini intr-o simfonie minunata a Unitatii, intr-un foc primordial Christic.

Suntem un Tot Unitar care viseaza ca este mic si limitat, de aceea, sufletele care si-au reamintit de drumul catre Acasa, se reunesc in Dumnezeu, in Marea Constiinta Cosmica, aducand cu ele “fructele experientelor” umane. 

Azi, ti s-a aprins inima omule, ai renascut din propria cenusa, intocmai ca Pasarea Pheonix!

Cristian

3 comentarii:

 1. Mulţumesc Cristi de articol. Întro conferinţă susţinută zilele trecute de către părintele Adrian Singurov împătţită în două părţi ,domnia sa afirmă că ISUS s-a născut pe aceste locuri din MĂICUŢA MEA SFÎNTA FECIOARĂ MARIA. Deşi această informaţie nu este nouă urechilor mele,ceea ce m-a frapat a fost insistenţa şi certitudinea afirmaţiilor domniei sale. Acest subiect ar fi necesar de dezvoltat,de găsit informaţii livreşti,dovezi care cred că pot fi descoperite de către un cercetător abil,răbdător şi care să îmbrace afirmaţiile în ADEVĂR ! Ar fi util şi pentru ÎNSĂNĂTOŞIREA MORALĂ a acestui popor atît de judecat,împărţit şi manipulat în ultimii ani de către veneticii de aiurea. Ar fi-cred eu o înaltă re-descoperire a valorii noastre ca naţiune,o întoarce a oilor rătăcite,O RECONSTRUCŢIE NAŢIONALĂ,O RE-CĂPĂTERE A ÎNCREDERII ÎN NOI ÎNŞINE. Ce zici ? Mă voi implica şi eu atît cît mijloacele îmi permit ,căutările pe diverse surse,provocarea oamenilor mult mai citiţi ca mine în a face din acest subiect -dacă vrei- TEMA ANULUI 2018 DE TREZIRE NAŢIONALĂ. Nu vei vrea să faci asta tu ca român- vorbesc de cei rău intenţionaţi,numai dacă eşti un răzbunător,sau vîndut altor interese,aşa cum ,din păcate tot mai des întîlnim printre cei care se bat cu cărămida în piept. Desigur că argumente sînt cu duiumul,dar prioritatea ar fi ca forţe aliate la ideea împăcării cu noi înşine,a iertării şi învăţării a lupta în uniune spre DOBÎNDIREA DEMNITĂŢII NOASTRE CA LĂSTARI AL UNUI TRUNCHI CU ADÎNCI RĂDĂCINI ÎN TIMPURILE IMEMORABILE ALE CIVILIZAŢIEI ŞI ISTORIEI. MULŢUMESC. Această propunere o fac tuturor administratorilor de bloguri spirituale ale căror articole le citesc frecvent. GeoNandideDrobeta- blog FRAGALACTICI.Pe Fb. adresa este Luminipecer Anghel Gheorghe

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mare placere! Romanii se trezesc incet, cine vrea cu adevarat sa traiasca cu demnitate si in libertate o va face indiferent care sunt costurile. Intr-o viziune pe care am avut-o in meditatie, am vazut spiritul neamului romanesc cum este trezit de o lumina venita de undeva din interiorul unui munte. Spiritul romanesc era simbolizat de un lup alb, pe care l-am vazut mancand o chestie hidoasa si neagra. Este de bine :) Toate cele bune!

   Ștergere
 2. Dragă Cristian ! Am citit şi acum re-citit acest DE SUFLET - articol şi noi reverberanţe răsună în inima fiecărui om care gustă fiecare idee care se desprinde din conţinut. Şi aşa citind,mi-a venit un gînd pe care ţi-l mărturisesc şi ţie şi cred că în sufletul românilor va prinde rădăcini,acela de a aduce noi revelaţii şi mesaje ,care vin aşa cum le simţi,deoarece eu cred că tu eşti UN NUMIT ,alături de alte entităţi trăitoare în trup în acest ACUM , de a CONŞTIENTIZA ROMÂNII-ŞTIU CĂ MULŢI DINTRE NOI,CHIAR DACĂ NU -ŢI LASĂ UN MESAJ SCRIS,SÎNT PLĂCUT IMPRESIONAŢI DE ACESTE ARTICOLE. Simnt de asemenea o plăcută compatibilitate între noi la nivel de suflet şi cred că ţi-aş fi de ajutor în transmiterea acestor idei şi mesaje de la PRIM CREATOR DESPRE NOI POPORUL ROMÂN CA EXISTENŢIALITATE,SPIRITUALITATE FINŢIALĂ PE ACEST SFÎNT PĂMÎNT. Trezirea se face în ACUM-ul ACUM şi un braţ în plus sau o amplificare suplimentară zic eu că n-ar strica. Mulţumesc Cristian. NAMASTE !

  RăspundețiȘtergere