sâmbătă, 28 iunie 2014

FRICILE



Dragilor, de fiecare data cand doriti sa aflati esenta lucrurilor, care sunt puse in fata voastra pentru a va indruma, catre a ajuta sa evoluati, voi va blocati nestiind cum sa abordati situatiile aparute.

Spre exemplu, luati frica, care poate fi manifestata la orice pas pe care il puteti face in acesta viata. V-ati intrebat vreodata ce este frica? Care sunt ratiunile ei de a fi? La ce foloseste? Cand sunteti confruntati cu situatii care provoaca frica, voi va limitati de fapt pe voi. Frica nu este ceva palpabil, asa cum este masa din lemn, spre exemplu. Ea exista undeva in mintea voastra, si de cele mai multe ori, cauzele care determina aparitia fricii, sunt iluzorii, la fel cum este si frica, de altfel. Cand vedeti un perete in fata voastra, voi sti ca acesta este fizic, este o constructie palpabila, daca il atingeti cu mana, il simtiti. Frica este ceva nepalpabil, dar se simte foarte dur, la nivelul simturilor, deoarece este alimentata cu ceva care nu da stapanire de sine, cu ceva care pare a fi dincolo de perceptia normala a lucrurilor, frica va scoate din sistemul vostru de referinte, din confortul vostru zilnic. Frica este o energie pe care o investiti cu putere. De-ar fi iubirea investita cu aceiasi putere, pe care voi o acordati fricii, in general, multe s-ar schimba in acesta lume.

Frica este o proiectie iluzorie, o necunoscuta, o limita a gandirii umane, care-si pune bariere spunand ca fizicul si nonfizicul nu pot coexista, nu pot fi asociate impreuna. Ce mai intalnita limita bazata pe frica, este cea de necunoscut. Uneori acesta iluzie a fricii este constructiva, dar de cele mai multe ori ea inhiba tot potentialul fiintei de creatie si manifestare. Imaginati-va un pictor care doreste sa picteze pe panza ceva anume. Voi credeti ca-i va fi teama sa imagineze ce vrea sa picteze? Nu! Inainte de a prinde viata pe panza, creatia lui este vizualizata pe panza mintii lui, el o picteaza cu ajutorul imaginatiei lui mai intai, apoi cu ajutorul inimii ii da viata. El pune energia inimii in creatia lui si ii da putere, o investeste cu emotie, cu caldura, nepasandu-I daca are vreo logica sau nu, daca se incadreaza in niste tipare sau nu, ci pur si simplu, el se identifica cu creatia lui. El transpune universul sau interior, il materializeaza in plan fizic. Va veti da seama daca creatia este reusita, dupa modul cum a reusit sa scoata in evidenta trasaturile realitatii interioare.

De cele mai multe ori aspectul reprezinta un factor de informatie pentru creier, si nu de putine ori cadeti in capcana si credeti ca daca arata rau ceva anume, functionalitatea lui este aceiasi cu cea a aspectului. Nu va contrazic, dar nici nu va dau dreptate. A aparut o limita pe care o proiectam cu ajutorul mintii noastre si stabilim legaturi viitoare, posibilitati de manifestare a viitorului. Spre exemplu mergem intr-o excursie undeva intr-o jungla. Printr-o conjunctura nefavorabila, ghidul vostru nu se simte prea bine, fizic vorbind. Ce veti face voi singuri in jungla plina de animale salbatice care va pandesc si privesc precum o prada gustoasa? Apare frica, care va ajuta sa constientizati ca daca nu sunteti vigilenti si nu va stabiliti un plan de iesire din acesta criza, veti claca. Este seara si necunoscutul va pandeste din toate partile? Ce veti face? Animalele se aud cum  urla si nu par a fi genul de sunete familiar voua. Cum procedati? Aveti calm? Frica paralizeaza orice mental care nu este calit in focul experientelor. Un mental calit va cauta iesire, va cauta sa inteleaga ca frica il va ajuta sa supravietuiasca, niciodata nu va considera ca solutiile s-au terminat, neacceptand niciun deznodamant tragic al desfasurarii evenimentelor viitoare. Va puteti ajuta de frica, intelegand-o. Este un mecanism subtil, care daca stiti sa-i aflati tainele, va poate ajuta sa iesiti cu bine din orice situatie grea.

Foarte multi dintre voi aveti in toate partile exemple de frici care va paralizeaza fiinta intr-o bucla temporala, ramaneti captivi intr-un univers al fricilor. Multora le este frica sa iubeasca, caci spun ei, iubirea ii raneste si prefer sa stea pititi in inima lor si sa observe desfasurarea evenimentelor, de pe margine. Ei nu se mai implica emotional deoarece au o experienta neplacuta din trecut. Nu experientele sunt neplacute, ci modul defectuos de a le interpreta. Voi iubiti cu adevarat si nu veti mai avea de ce sa va plangeti. Tocmai acesta este esenta fenomenului in sine. Doriti iubirea, dar nu vreti sa o aflati. Este un mare paradox. Indrazniti sa va aventurati in iubire. Doriti-va sa fiti iubire. Totul tine de deschidere. Doriti-va sa invatati din toate experientele care va pun in calea iubirii.

Frica de a nu fi acceptati asa cum sunteti

Cine detine acest etalon al acceptarii, daca nu voi insiva? Voi mereu va raportati la ce zice lumea, la ce zic ceilalti referitor la voi si in felul acesta va neglijati propria imagine. Nu trebuie sa intru in sistemele nimanui de referinte. Cel mai important pentru voi este, cum va construiti voi insiva in raport cu lumea. Mereu veti avea tendinta sa credeti ca lumea detine etalonul lui “a fi”.  Ce reprezentati voi nu conteaza? Incetati la a va mai vedea mici si neputinciosi. Este o prejudecata, care nu are un fundament al experientei. Mai pe scurt, trebuie sa fie experienta voastra, nu a lumii. De cele mai multe ori nu sunteti multumiti cu voi insiva, cu modul in care aratati, ca sunteti saraci financiar vorbind, ca sunteti neintelesi si neputinciosi. Ca aia pot, pentru ca sunt ajutati, ca sunteti neindreptatiti la orice pas pe care-l faceti. Incercati sa vedeti diferentele nu aparentele.

Amintiti-va rolul voastru aici, pe aceasta planeta. Aici este scoala. Sunteti rodul a ceea ce vreti sa experimentati. Nimeni nu va fi pus niciodata in alt concurs de imprejurari, decat cel ales dinainte, de voi insiva, pentru a experimenta.
Va este frica sa vorbiti, sa va spuneti parerea in mod public? Teama de a nu fi judecati apare si va paralizeaza? Mecanismul este simplu. Ceilalti isi vor face propriile pareri daca voi nu veti afisa realitatea interiorului vostru. Veti fi etichetati la orice pas facut, pana veti scapa de aceste limite interioare, puse tot de  voi insiva. Exista mecanisme subtile de punere in practica a acestor dorinte de a experimenta. Taiati cordoanele invizibile cu care alimentati aceste frici, intrand in esenta lor si intelegandu-le. Voi spuneti despre unele persone ca sunt oarbe, caci s-au nascut orbi. Dragilor, nu intotdeauna cand aveti ochi sanatosi , reusiti s vedeti si esentialul. Exista multe exemple din randul acestor oameni, care desi nu vad nimic, ei vad cu ochii mintii calea catre adevar si investesc aceasta realitata a perceptiilor interioare cu o putere mult mai mare si cu o masura a intelegerii, mult mai mari, decat cei care au ochii fizici sanatosi. Uneori este nevoie de lipsa ochilor pentru a vedea adevarata realitate a sufletului. 

Frica de a incerca.

Multora le este frica sa incerce, deoarece esecurile altora sunt mult mai multe decat incercarile reusite. Sunt niste cifre, care pot exprima adevarata realitate, sau nu. Intotdeauna voi va raportati la perceptii. Incercati sa percepeti realitatea exact asa cum va este nevoie, aveti incredere in fortele proprii. Incercarea care nu a avut efectul scontat, este un deschizator de drumuri, o experienta in plus pentru voi.

Voi sunteti fiinte marete, sunteti lumina care face carare oriunde este nevoie de ea. Nu fricile iluzorii va definesc pe voi in esenta, ci puterea de a iubi. Inlaturati mizeria interioara acumulata in multele voastre incarnari, constientizand rolul acestor frici, faceti curatenie generala in voi insiva, pentru a va recalibra la Sursa. Restabilind legatura cu Sursa Iubirii, prin voi va curge doar Dumnezeu.

Nu va fie teama ca o sa cadeti, fiecare cazatura, va va intari, va va ambitiona sa va depasiti pe voi insiva. Din toate cele ce sunt facute spre a le cunoaste, luati doar experienta de a fi interactionat cu ele si de a va fi deprins “misterul”lor. 

Calatoria prin acest model de viata, va fi cu mult mai placuta daca nu-i veti opune rezistenta, ci cu grija si multa perseverenta, veti cauta sa va intelegeti rolul acestui imens angrenaj de idei si manifestari. In voi sta puterea manifestarii, voi sunteti co-creatori, cu voi incepe si cu voi se termina jocul. 

Fiti mereu constienti de adevarul acestor vorbe. Fricile nu sunteti voi, voi sunteti cei care experimentati, ce si cat si in ce moduri faceti asta, ramane doar la latitudinea voastra.

Noi suntem Iubire, Noi suntem Unul

C.S.K



7 comentarii:

  1. Iti multumesc. Parca l.ai scris special doar pt mine,desi lista mea de frici e mai lunga. O seara buna, Ruxandra

    RăspundețiȘtergere
  2. Namaste, Ruxandra!
    Am punctat cateva, lista intr-adevar poate fi lunga sau scurta, sau deloc, asta depinde de introspectia pe care ne-o facem fiecare dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cineva a spus odata : " Cel mai greu in viata e sa stii unde si cand sa pui punct! " .Mi-a placut ideia si am incercat sa invat sa pun punct, sa se termine tot ce nu imi place si nu ma reprezinta . Multe aspecte ale fricii ,au fost in mine; si cred ca mai am cate ceva .
    Mi s-a imtamplat de multe ori sa infrunt frica si sa vorbesc(chiar daca simteam ca tremur)! Stii care a fost rasplata curajului meu ?cea mai mare bucurie primita?!?!?? Ai comentat si m-ai incurajat chiar TU! Nici nu stii cat bine mi-ai facut! Iti multumesc cu toata inima si fiinta mea! Namaste Cristian!

    RăspundețiȘtergere
  4. Namaste, Mariana!
    Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor. Asta intentionez mereu, sa fiu de ajutor:) Cu mare placere, Mariana!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eule ai mai uitat o frica ...frica de bau-bau..asta e paradoxul fricii ca bau-bau e al fel de ilizoriu ca si frica insasi.Mie cam frica de frica mea...

    RăspundețiȘtergere
  6. Complexitatea acelui seducător de simplu: sunt ceea ce mă accept că sunt!:)))))

    RăspundețiȘtergere