marți, 15 mai 2018

LUMEA E OGLINDA TAMa vad nevoit sa explic din nou celor care citesc acest blog si inca nu au aflat, ca lumea in care traim este perceputa prin filtru interior al fiecaruia, cu alte cuvinte, lumea esti Tu. In viata intalnim situatii care ne scot in evidenta perceptiile noastre interioare. Realitatea este cu mult mai mare si mai atot-cuprinzatoare decat ne permite filtrul nostru interior sa percepem, de aceea noi cu totii percepem realitatea functie de caracterul nostru, functie de blocajele, limitele, judecatile pe care le emitem in Multivers. 

Pluriversul este inteligent, dar hai sa nu zicem despre Plurivers ci despre bucatica noastra de Univers in care traim, ei bine, aceasta bucatica face parte dintr-o bucata mai mare de Univers care per total sunt guvernate de niste legi. Ideea este sa nu te pui niciodata contra curentului, adica sa incerci/incercam pe cat posibil, sa nu incalcam aceste legi, deoarece putem atrage/primi ceea ce emitem, putem primi exact ceea ce dam intr-o forma sau alta.

Dupa cum se stie, sau daca nu se stie se afla acum - Universul iti da exact ceea ce dai si nimic in plus sau in minus, totul este un echilibru bine pastrat, desi vedem haosul, la un nivel mai inalt de constiinta - acest haos este o ordine desavarsita.

Daca spunem ca, in anumite situatii suntem dezavantajati in ceea ce priveste viata noastra, in comparatie cu viata altora, mai bine am gasi de cuviinta, sa facem o analiza si sa vedem unde lucrurile scartzie, sau poate nu am priceput noi bine cum sta treaba. Sa incercam pe cat posibil sa nu mai emitem judecati de valoare in Univers, deoarece, dupa cum spuneam, primim ceea ce-am dat.  

Esti Creator/Creatoare si prin ceea ce gandesti creezi realitatea si actionezi precum gandesti. Haideti sa ne gandim cum putem sa ne facem viata mai frumoasa, mai linistita, fructuoasa si binecuvantata. 

Unii ar zice ca binecuvantari da doar Dumnezeu, insa nimic nu este mai adevarat si mai autentic decat o viata traita constient si frumos, astfel ca noi insine cream binecuvantarea insasi. Vedeti legatura? 

Asteptam de la Dumnezeu sa ne dea si sa faca posibile unele situatii, insa toata puterea sta in mainile, inimile si mintile noastre, deoarece noi suntem DUMNEZEU. Avem tot ce ne este necesar sa manifestam, totul. Diferenta o face perspectiva din care privim lucrurile in manifestare.

Revenind la subiectul nostru, este necesar sa intelegem ca toti oamenii pe care-i intalnim in viata, poarta un mesaj pentru noi. Ei bine, acum nu va imaginati ca au un biletel in buzunar pe care scrie un mesaj pentru noi, metaforic vorbind, fiecare om in parte este un mesaj in sine. Analizati de ce intalniti anumite persoane in general. Ce au ei de oferit? In ce fel vorbesc ei cu noi? Ce ne transmit? Ce oferim noi lumii? 

Hmm…habar n-am! Nu-i nimic! Mai incearca! Obisnuiam sa dau exemple, insa aici va las sa descoperiti fiecare mesaj pe care “ceilalti” vi-l transmit. Adevarul este dupa cum spuneam si in alte dati, ca avem impresia ca intalnim mereu pe “altcineva”, insa de fiecare data ne intalnim cu noi insine. Nu exista ALTCINEVA! Nu exista ALTUL, ALTA, ALTII SAU ALTELE!!! 

TE INTALNESTI MEREU SI MEREU NUMAI CU TINE, IN DIFERITE STADII DE EVOLUTIE. 

Avem mereu impresia sau perceptia ca ne intalnim cu alti oameni, cand de fapt, acesti oameni sunt reflexia ta. Acesti “alti” oameni, arata diferit, unii au alta culoare a pielii, altii sunt mai inalti decat noi etc. “Vase” diferite, insa aceeasi energie, la nivel subtil Creatorul /Creatoarea ne cuprinde pe toti. Frumusetea consta in diversificare si in faptul ca nimic nu sta pe loc nemiscat, ci totul este intr-o continua miscare.  

Incercati sa intelegeti ca separarea este o iluzie, adica nu exista. Haideti sa nu ne mai judecam vietile pentru ca, in fond, exista alegeri diferite. Pricepeti frumusetea acestui joc?! Ne completam atat de frumos “unii” pe “altii”, tocmai de aceea este necesar sa nu luam prea in serios acest joc. Luand in serios acest joc, iluzia acestuia se repeta la nesfarsit. Tu nu-ti poti da seama ca este un joc, decat numai atunci cand alegi sa nu mai fii actor, ci pur si simplu observator. 

Este necesara si starea de actorie, dar numai atunci cand doresti sa experimentezi actul actoricesc, in rest totul sta la picioarele tale. 

Clipa este mereu prezenta, doar daca suntem prezenti. Calitatea vietii pentru “unii” se poate masura in anumite impliniri sau obiective atinse, insa viata are mereu calitate daca starea de prezenta este in armonie cu manifestarea puterii interioare, cu autenticitatea data de constienta divinitatii din tine.

Am sa inchei cu cateva versuri de-ale marelui nostru poet, Mihai Eminescu: Nu spera si nu ai teama/ ce e val ca valul trece/ de te-ndeamna, de te cheama/ Tu ramai la toate rece.

Pace, lumina si Iubire,

Cristian

2 comentarii:

  1. O încheiere mai potrivită nici că se putea. Poate nu-mi este permis să adaug dar aş putea doar face o mică completare pentru ca omul PROFUND EMOŢIONAL să renunţe la IMPLICAREA CORPULUI SĂU EMOŢIONAL ÎN MULTE DINTRE SITUAŢIILE în care NU EL este miza sau cheia unor conflicte spre soluţionare,ci CONŞTIENŢA SA de a renunţa la CORZILE DE ATAŞAMENT care pe unii îi împovărează asemeni unui sac de cărămizi-care le poartă cu îndîrjire în spate,permanent ,deşi nu-i aparţin în totalitate- a se vedea relaţia printe copil.Deşi matur,părintele îi poartă o nefirească grijă-bolnăvicioasă,aş putea spune ,deoarece nici în momentul cînd el -copilul - ia decizii în nume propriu ,părintele să vadă catastrofe,pierderi...etc,amputîndu-i tînărului orice iniţiativă sub pretextul imaturităţii....şi exemplele ar putea continua. Pînă omul nu se va lovi de pragul de sus nu va înţelege că drumul pe care se află e total greşit şi bineînţeles că universul oferă ceea ce omul oferă...... Mulţumesc Cristi pentru acest minunat material. Sper ca mulţi să priceapă măcar minimum-minimorum din tot expozeul tău. SĂ AI O VIAŢĂ BINECUVÎNTATĂ ! GeorgeNandideDrobeta. Mă găseşti şi pe F.book la două adrese -Luminipecer şi Luminargeonandi.pe google la Anghelgeorge05@gmail.com Am zis !

    RăspundețiȘtergere